Silo-port Beočin

Kompanija Agrogrnja, kao integrator u poljoprivrednoj proizvodnji, je od sredine 2016. godine svom core business-u dodala i nove usluge u luci Beočin:
- utovara / istovara žitarica i uljarica u barži video
- sušenja i skladištenja žitarica i uljarica
- utovar / istovar drugih vrsta tereta po zahtevu korisnika video

Ostale fotografije Silo-porta, kao i sistema za istovar rasutih tereta, možete pogledati u Galeriji.

Silosi su ukupnog kapaciteta cca. 24.000 t na bazi žitarica. Sušara je kapaciteta 1.000 t/dan.
Usluge pretovara žitarica i uljarica u brod u luci Beočin moguće je izvesti na sledeće načine:
- utovar u brod na terminalu Agrogrnja (silos)
- utovar na terminalu Lafarge (trakasti transporter)
- utovar / istovar na terminalu Lafarge (kran)
- utovar na terminalu Lafarge (levak)

Korisnik usluga u luci Beočin ima sigurnost da će njegova roba biti utovarena/pretovarena izborom jednog od ova četiri načina. Na ovaj način smo postigli da bilo koji ograničavajući faktor ne može bitnije da utiče na dogovorenu radnju, radilo se tu ili o vremenskim prilikama, više korisnika u istom trenutku,mehaničkim kvarovima ili zakonskim ograničenjima... da bi kao krajnji rezultat bio zadovoljan korisnik usluge. 

U luci Beočin lučke usluge se NE naplaćuju! Voda, struja i wi-fi su BESPLATNI!

Zvaničan cenovnik pretovara i manipulacije u Silo-portu Beočin, možete pogledati na ovoj 
stranici.


Više o silo-portu

Kompanija "Agrogrnja" započela je u januaru 2015. godine u Beočinu izgradnju silosa, pored rečne luke, kapaciteta 30.000 kubika (cca 24.000 tona), sa kompletnom opremom koja podrazumeva prijem, skladištenje, pretovar i sušenje zrnastih poljoprivrednih kultura.

Silo-port je izgrađen na placu od 2 hektara koji je "Agrogrnja" kupila u biznis parku kompanije "Lafarge BFC", gde po završetku prve faze, odnosno početka rada silosa pored luke, planira izgradnju još 70.000 kubika skladišnog prostora, nakon čega će ovo biti najveći silo-port na rečnom toku Rajna-Majna-Dunav.

Istovremeno, izgradnja modernog silo-porta koji primenjuje najnoviju tehnologiju skladištenja žitarica i uljarica umnogome skraćuje i unapređuje procese skladištenja, smanjuje troškove energije i doprinosi oživljavanju poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Bačke i Srema, a i šire. 

Kompaniji "Agrogrnja" novi silo-port će omogućiti direktan izvoz merkantilnih roba na inostrana tržišta. Uslužni pretovar u brodove, kao i uslužno skladištenje roba u silo-portu, takođe će značajno doprineti prihodima koje će kompanija "Agrogrnja" ostvariti u narednom periodu.

Silo-port je zvanično otvoren 14.04.2016. godine a fotografije sa otvaranja možete videti na ovim linkovima: Galerija 1, Galerija 2, Galerija 3 i Galerija 4

Video sa otvaranja Silo-porta možete pogledati u našoj video galeriji ili preko ovog 
linka.Dodatne informacije o Silo-portu:

- Izgrađeni silosi imaju ukupno 12 ćelija, 1 ćelija silosa je 2.432 m3 x 12 kom = 30.000 m3 (tačnije 29.184 + 570 m3 tampon ćelija).
- Pobijeno je ukupno 448 komada šipova.
- U šipovima ukupno ugrađeno 109.150 kg armature i 1.182 m3 betona.
- U temeljima je ukupno ugrađeno 360.823,26 kg armature i 3.939 m3 betona, što je u sumi sa betonom šipova - 5.121 m3, odnosno armaturom šipova 469 tona.
- U čeličnoj konstrukciji nadstrešnice usipnog koša i mašinskoj kućici ukupno ugrađeno 124.536,20 kg čelika.